Come on come in

Lång repning idag, närmare bestämt från halv 3 till klockan 8. Vi repade ju självklart inte alla dessa timmar i ett sträck utan det blev några kaffepauser och så åt jag, Alex och Robin. Men ja, 3 timmar effektiv repning blev det i alla fall.

En ny låt är äntligen färdig och nu sitter den till 90%, nu är det körerna som ska finslipas och Anders ska komma på ännu ett episkt och minnesvärt solo. Titeln är Two steps cut back, åtminstone just nu.

Det är lite konstigt det här med att skriva låtar egentligen. Denna låten tog mer eller mindre 2 timmar att göra sammanlagt (alex hade ett riff som han visade, sen kom jag och Anders på ett annat, sen kom alex på en vers och så arbetade vi igenom en riktig höjdarrefräng) och det får väl anses vara något av ett rekord. Så enkelt, snabbt och effektivt.
Däremot kan det ibland vara helt omöjligt att göra klart vissa låtar. Vi hade en ballad som vi jobbat med i flera månader (eller åtminstone 3 månader) och när vi alla trodde att den var klar så insåg vi att den faktiskt inte var bra utan bara tråkig och intetsägande. Det är lite lustigt hur man helt plötsligt kan inse något sådant när man spelat låtjäveln flera gånger.
I nuläget är den låten skrotad och vi har bestämt oss för att dela upp riffen i den låten till andra idéer och göra nya genialiska rock n rolldängor.

Dagens låt måste vara Come on come in med Velvet Revolver. En låt som inte finns på något av deras två album utan gjordes till filmen Fantastic Four. De verkar kunna det där med att göra superhjältelåtar, Set me free var ju trots allt med i Hulkenfilmen från 2003.
Videon är jävligt snygg också, synd att inte vi kom på det konceptet först, suck!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0