Förstörd planering, återigen

Ingen repning den här gången heller och i vanlig god ordning fick man veta det kanske en timme före det att vi skulle repa.

Det är en sak att folk har skäl till att inte kunna repa men att inte säga det i tid gör mig faktiskt väldigt irriterad och jag börjar bli väldigt trött på det. Sker det inte en förändring snart så ser jag fan till att det blir förändring

Hur man njuter av julen, med viss modifikation

Galenskaparna visste hur man skulle göra för att göra julen någorlunda uthärdlig! =)



Kändisar, personer utan några fel

Tiger Woods var som bekant otrogen mot sin fru för ett tag sedan och jag tänkte skriva av mig lite om det.

Det var nog det dummaste han kunde göra både som make och som far då han i mina ögon svek sin familj men även som kändis.

Det verkar inte som om kändisar (beroende på vad för slags kändis man är iofs) får agera "mänskliga" under några omständigheter alls utan det gäller att de håller fasaden uppe och ser bra ut på alla foton de hamnar på, gärna med blankvita tänder också som pricken över i.

Jag vet att vi behöver ha kändisar för att vi ska kunna fly vår egna tråkiga vardag och läsa om deras galenskaper. Men varför kan inte en kändis få gå ut och festa med sina vänner och få sig en riktig bläcka lite då och då utan att hela världen tror att han/hon genomgår någon kris? Jag menar, om jag festar så är det väl helt normalt men skulle t.ex David Beckham hamna på bild när han var berusad så skulle pressarna gå varma och rubriker som "är detta slutet på Davids karriär?" eller liknande.

Blir jag kändis ska jag vara full hela tiden

Illusionen om Gud

"Tänk dig en värld där förmenta häxor och kätterska vetenskapsmän aldrig bränts på bål. En värld utan korståg och självmordsbombare En värld där kvinnor inte tvingas till äktenskap eller könsstympning. Tänk dig en värld utan religion."

Helt otroligt, har letat efter just denna boken (kanske inte just denna men den sorten) ett bra tag nu och döm av min förvåning och lycka när jag hittade den på biblioteket i Sölvesborg.
Har 15 sidor kvar att läsa men det känns som att det bara är en slags summering så jag anser mig själv som färdig, mer eller mindre.

Omdöme: hade väldigt höga förväntningar på denna bok och jag blev inte besviken. Trots att det var mycket som jag inte visste eller ens kände igen så var det en väldigt rogivande läsning och det märks på Richard Dawkins sätt att skriva att han skriver med både glimten i ögat och med otroligt allvar på en och samma gång utan att det slår över på något håll. Dessutom så stärkte det bara min syn på religion i största allmänhet; folk behöver det för att kompensera för någonting, om det så är tröst eller om de behöver någon som lyssnar på deras sorg eller glädje.

Jag har ingenting emot religion, snarare tvärtom. Jag är glad för folk som har den sortens trygghet och som kan vända sig till sin Gud närhelst de känner för det men det är ingenting för mig. Det handlar inte om att uppröra någon eller något som jag bara kastar ur mig. Jag har läst religion väldigt grundläggande och det har alltid varit någonting som saknats i allting.

Gud.

Jag får inte in Gud någonstans i sammanhanget. Men ja, det är en annan historia! Läs denna bok oavsett om ni är troende eller inte!



Public Enemies

Jag önskar att jag också var bankrånare på 1930-talet.
Fan vilka coola bilar man fick köra och kläderna sen, tänk att få se så hård ut på heltid!

Skälet till att jag fascineras så mycket beror mycket på att jag länge varit intresserad av maffian och gangstar. Hela kulturen är för mig väldigt intressant och jag vet inte hur många böcker jag har läst om Al Capone, John Dillinger och om stället som de flesta gangstrarna hamnade, Alcatraz!

Sitter just nu uppe hos Anders och tittar på Public Enemies med Johnny Depp i huvudrollen som John Dillinger. Anders sover i vanlig god ordning när det ska tittas på film och då får jag passa på att skriva här lite. Nu får jag återgå till filmen!


Helgen tillägnad Eddie Vedder

Jag har i några år nu (8 för att vara exakt) lyssnat på det fenomenala bandet Pearl Jam och under hela denna tid har jag förundrats över hur de lyckas göra nästan varenda låt så pass intressant att man måste lyssna klart från början till slut. Detta gäller inte alla låtar de har gjort, det finns självklart låtar jag hoppar över men oftast inte.

Jag har även förundrats varför det finns så många band som härmat Pearl Jam och försökt casha in på deras berömmelse (Creed, Staind, Seether, Puddle of mudd, Takida) men jag kan faktiskt börja förstå varför. Svaret heter Eddie Vedder, sångare och tillika rytmgitarrist. Utan honom hade Pearl Jam nog fortfarande varit ett väldigt bra band men inte i närheten så bra som de är nu.
Studerade deras senaste skiva, Backspacer, nu igår och fann kort och gott varenda låt helt genialisk och framförallt texterna gav mig gåshud. Det är kanske onödigt att tillägga att det är Eddie Vedder som skrivit alla texter?
Det jag fastnade för var hur otroligt vackert han skriver, hur allting verkligen flyter på med full övertygelse och utan att det låter krystat. Det är genialiskt på alla sätt och vis kort och gott!

Det är många som inte håller med mig om detta, att Pearl Jam bara är en kommersiell version av Nirvana och bara ville casha in på grungens storhet. Känns bra att veta att bandet som skulle bli Pearl Jam, Mother Love Bone, bildades redan 1988 och hade förmodligen inte hört Nirvana då de inte var kända. Men detta är oftast information som bara förkastas.

Men som sagt, denna helg är tillägnad Eddie Vedder och inte hans kopior!


RSS 2.0