Patrik 1.5

Idag när jag kom hem från gymmet så berättade Nicole att hon uppdaterat min blogg lite med små ikoner som jag kan använda när jag recenserar och det tyckte ju jag var bra.
Så nu tänkte jag att jag skulle ta och använda mig av detta, dels för att jag inte skrivit något idag och dels för att om hon nu tagit sig besväret att göra detta så är väl det minsta jag kan göra är att använda det

Såg precis Patrik 1.5 med Nicole och mot min förväntan så var den faktiskt rätt så bra. Jag är i vanliga fall inte svag för svenska filmer, det känns oftast bara tafatt på något sätt.
Hursomhelst, här kommer en recension i alla fall!

Filmen handlar om Sven och Göran, två medelålders män som drömmer om det perfekta Svenssonlivet med villa, volvo, hund och barn. De är gifta sedan en tid tillbaka och har ansökt om att få adoptera och får besked om att de ska få adoptera en liten pojke, Patrik, på 1.5 år. Glädjen är stor och de förbereder Patriks rum minutiöst. En dag dyker dock en 15årig pojk upp vid namn Patrik och han förklarar att han har blivit skickad från socialen. Sven och Göran förstår ingenting utan beger sig direkt till socialen för att reda ut allting och får då veta att det blivit fel i pappersarbetet och att det är rätt Patrik men att det blivit en felskrivning när det gällde hans ålder.
Patrik är en småkriminell yngling med ett brokigt förflutet med visiter på både ungdomshem och diverse fosterfamiljer. Sven är inte alls glad i Patrik, som även visar sig vara väldigt öppen med både sin homofobi och sitt missnöje med det mesta, medans Göran försöker göra det bästa av situationen.
Göran och Patrik kommer bra överens medans Sven hamnar utanför och lämnar till slut Göran.
Samtidigt som Göran ensam får ta hand om Patrik så brottas han med enormt mycket undertryckt ilska för all diskriminering han får utstå varje dag av både grannar och patienter för att han är homosexuell men bägaren hinner inte rinna över då han finner en inre glädje tillsammans med Patrik, som även han har demoner som han måste brottas med. Samtidigt växer en gemensan vänskap om mänsklig kontakt och om förståelse för varandra.

Patrik 1,5


Jag personligen fann denna filmen bra och varm på något sätt. Jag kunde identifiera mig med Göran på något sätt, som på sitt lugna och sansade sätt ändå kan vara snabb med kommentar som får en vara tyst. Sven är lite mer av en gnällspik som gärna säger vad som är fel men som inte riktigt tar tag i sina problem och får oftast betala för det.
Jag rekommenderar denna filmen och fann mycket glädje, så Patrik 1.5 är en film du bör se!

Betyg:


We're the voice in your head

Jag har aldrig varit någon beundrare till musikvideos där bandet bara står och spelar i en replokal i skitig miljö eller där videon följer själva historien som om det vore någon jävla saga. Det tycker jag bara är tråkigt och jag kommer inte ihåg den och kan också leda till att jag tycker låten i sig är dålig.
Kontentan av det hela är att det visuella kan göra en JÄKLA skillnad och en bra video kan lyfta en låt väldigt mycket.

Jag kan dock även bli sur när vissa band gör så förbannat häftiga videos som man bara önskar att man gjorde själv. Två gånger nu så har Mötley Crüe gjort videos som jag kan se om och om igen.
Den första är Saints of Los Angeles, en video filmad i svart/vitt med vissa röda inslag (fungerar ju alltid). Det coola i videon är inte just själva sekvenserna utan hur de använder sig av slowmotion och de olika vinklarna.

Dessvärre har jag inte hittat något youtubeklipp med denna låt som tillåter inbäddning så jag får länka istället. Sorry.

http://www.youtube.com/watch?v=ojJZZeg7HqY&feature=related

Men nu idag när jag kollade X Points myspace så såg jag i en bulletin att Mötley hade gjort en video till ännu en låt från deras senaste album (Saints of Los Angeles), nämligen White trash circus och tro FAN att denna inte blev ännu bättre. Måste verkligen Nikki Sixx spela i det bandet, fattar han inte att han kommer vara väldigt upptagen med att komma på en idé till vår första? Om inte så kommer han nog bli varse om det snart!


Noice, booze and tattoos

Har nu snokat runt lite i andras bloggar för att kunna göra min egen blogg lite bättre (hämta inspiration, se vad som gör andras bloggar intressant) utan att för den sakens skull ändra drastiskt på mitt skrivande eller typ skriva om vilka parfymer jag brukar använda. Jag tycker inte det är intressant att läsa alls och därför kommer jag inte att skriva om det.

Något som jag, precis som väldigt många andra, intresserat mig väldigt mycket den senaste tiden är tatueringar. Nu har jag varit tatuerad sen nästan 4 år tillbaka men nu är det mer att det är intressant att titta på vad gamla klasskamrater eller kompisar låtit pryda sina kroppar med. Det är ju roligare att se tatueringarna i verklighet men ibland kan man inte bärga sig eller så finns bara det alternativet.
Vissa är roliga att titta på och man kan se att det har ett syfte eller att motivet åtminstone är coolt och som passar bra in på dennes personlighet. Jag är ju svag för old/new-schoolmotiv så jag blir ju självklart gladast om jag får se några sådana, såvida det inte är exakt likadana som jag själv har =)

Jag blir dock bara trött när jag ser tatueringar som bara är till att följa en trend. Ett bra exempel är David Beckhams skyddsängel som jag sett lite väl många kopierat. Jag menar, det är ett väldigt snyggt motiv men det känns så himla opersonligt att bara kopiera rakt av.
Likadant med kompisgäng som alla har likadana tatueringar, nästan i stil med "har du en sån så ska jag också ha det" ungefär som om det vore kläder.

Tatueringar är för mig lite mer "seriöst" än kläder då det varar för evigt och kläder kan man ju faktiskt byta ut helt utan problem.
Men som jag skrev i föregående inlägg så är detta en blogg utan pekpinnar utan bara med personliga åsikter från yours truly.

Eller vad säger ni, vad är er allmäna uppfattning?

 

Inga av mina egna men jag ville ge er en inblick om vilka sorters tatueringar jag själv är svag för

Några saker att klarlägga

Såg tidigare idag att någon hade lämnat en kommentar angående mitt inlägg om svensk mentalitet och jag fick omedelbart känslan av att personen kände sig kränkt av det jag skrivit. Det är ju inte meningen men å andra sidan, vad finns det egentligen i det inlägget som man kan bli kränkt av?

Dessutom så är ju detta min blogg och jag väljer själv vad jag skriver om men något jag varit väldigt noga med är att hålla att pekpinnar borta och bara försöka delge mina personliga åsikter. Kort och gott; bara för att jag tycker en sak och skriver det här så innebär det inte att det är så.

Jag blir dock glad av att folk skriver och säger om jag har "rätt" eller "fel", då vet man ju att de har läst det ordentligt och tagit det åt sig, så jag ser fram emot fler kommentarer i framtiden!

Missledande begrepp

Har under dagen som gått läst en hel del och tittat på en VÄLDIGT bra film, nämligen Requiem for a dream med Jared Leto i huvudrollen. Det handlar om en kille som heter Harry Goldfarb, hans mamma Sara, hans flickvän Marion och hans bästa vän Ty.
Utåt sett ser alla fullkomligt normala ut, förutom just det faktum att alla 4 är drogberoende på olika sätt. Harry och Ty är beroende av heroin (både i personligt bruk och affärsmässiga), Sara av uppåttjack då hon fått en inbjudan från ett tvprogram och hon vill gå ner 20 kilo för att kunna få plats i en emitionellt värdefull klänning. Sara är bara beroende av kicken och missbrukar det mesta.
Till en början går det bra för alla 4 men det dröjer inte länge förrens de sakta men säkert hamnar i en nedåtgående spiral och alla träffar botten till slut.



En annan sak jag gått och tänkt på är alla dessa begrepp och uttryck som på något sätt låter fel när man säger dom men som ändå alla förstår.
"Det är fest hos mig nästa helg, inte denna som kommer utan nästa". Blir inte den helgen som kommer nästa?
"Detta smakar skitgott". Skitgott? Det känns som två helt skilda ting men ändå blir det "rätt".
"Jätteliten". Återigen, låter inte detta fel?

Listan kan göras väldigt lång men jag tror ni förstår varthän det är jag vill komma. Nicole tyckte att jag skulle ta upp detta med Fredrik Lindström om jag träffar honom iom att han är språkprofessor och allt.

Inget jättefan till bröllopsyran

Nåddes idag av nyheten att kronprinsessan Victoria och Daniel Westling förlovat sig och det var ju tydligen big news i Sverige då det känns som att ALLA nättidningar har det som förstasidostoff.

Jag har inget emot kungafamiljen men jag tycker faktiskt inte att det är något att höja ögonbrynen så pass mycket för. Det har pratats om att  det nu kommer att bli en förändring i vårt avlånga land.

Va?

Kommer alla som blivit av med sina jobb att få dom tillbaka och kommer finanskrisen att bara gå över för att dessa två har bestämt sig för att de ska ta den långa promenaden till altaret?
Nej det kommer det inte och det trodde nog ingen heller. Men jag tycker som sagt inte att det är något att jubla över.

Att Social Distortion, Raised Fist och Sick Of It All kommer att spela på West Coast Riot är för mig viktigare!


Pour yourself another cup of Lady Grey

Usch, jag hatar verkligen att vara sjuk. Man blir helt inlåst i lyan och får ägna dagen åt att försöka vila upp sig bäst det går. Vilken tur då (på sätt och vis) att det ger en tid att komma på något finurligt att skriva här!

När jag kom hem från jobbet så drack jag den första koppen med te på över 2½ år. Jag har hört av många att om man har ont i halsen så ska man dricka det med en liten sked honung i. Jag får erkänna att jag var lite skeptisk då jag aldrig varit någon beundrare av denna dryck.
När jag kom innanför dörren så stod Nicole i hallen och sa att mitt te var klart och att det nog var lagom varmt.
Jag tog koppen och bänkade mig framför dumburken likt en klubbad säl.
Nicole gav mig rådet att tänka mig att det var medecin jag skulle dricka och jag stängde ögonen och lät en stor klunk rinna ner längs halsen och döm av min förvåning när jag tyckte att det var gott!
Sakta men säkert så minskade mitt halsont och jag somnade framför tv'n med reprisen av lördagens melodifestival som sällskap. Nu fattar jag äntligen varför jag inte följer det och varför jag förmodligen inte kommer att göra det heller.

Nu ska jag dock gå och vila mig igen, känner bara att jag plågar mig själv med att vara uppe.


Come on come in

Lång repning idag, närmare bestämt från halv 3 till klockan 8. Vi repade ju självklart inte alla dessa timmar i ett sträck utan det blev några kaffepauser och så åt jag, Alex och Robin. Men ja, 3 timmar effektiv repning blev det i alla fall.

En ny låt är äntligen färdig och nu sitter den till 90%, nu är det körerna som ska finslipas och Anders ska komma på ännu ett episkt och minnesvärt solo. Titeln är Two steps cut back, åtminstone just nu.

Det är lite konstigt det här med att skriva låtar egentligen. Denna låten tog mer eller mindre 2 timmar att göra sammanlagt (alex hade ett riff som han visade, sen kom jag och Anders på ett annat, sen kom alex på en vers och så arbetade vi igenom en riktig höjdarrefräng) och det får väl anses vara något av ett rekord. Så enkelt, snabbt och effektivt.
Däremot kan det ibland vara helt omöjligt att göra klart vissa låtar. Vi hade en ballad som vi jobbat med i flera månader (eller åtminstone 3 månader) och när vi alla trodde att den var klar så insåg vi att den faktiskt inte var bra utan bara tråkig och intetsägande. Det är lite lustigt hur man helt plötsligt kan inse något sådant när man spelat låtjäveln flera gånger.
I nuläget är den låten skrotad och vi har bestämt oss för att dela upp riffen i den låten till andra idéer och göra nya genialiska rock n rolldängor.

Dagens låt måste vara Come on come in med Velvet Revolver. En låt som inte finns på något av deras två album utan gjordes till filmen Fantastic Four. De verkar kunna det där med att göra superhjältelåtar, Set me free var ju trots allt med i Hulkenfilmen från 2003.
Videon är jävligt snygg också, synd att inte vi kom på det konceptet först, suck!


Nya skivors duglighet och hållbarhet

Året är 2003 och Backyard Babies släpper, i mitt tycke, en riktig kanonplatta, nämligen Stockholm Syndrome.
Första singeln Minus Celsius spelas frenetiskt på radion och snart kommer även en video och en andra singel, A song for the outcast.
Nästan ingen festival i Sverige går Backyard Babies förbi och allting verkar vara upplagt för en skiva som kommer att hålla flera stycken lyssningar och folk kommer att festa till den även flera år senare.

Åtminstone för min egen generation.

Det var en riktig höjdarskiva och ja, den spelas fortfarande när det bjuds till fest i mina hemmatrakter och den håller ännu.
Men Backyard Babies har ju faktiskt släppt två stycken album till sen dess (People like people like people like us  och Backyard Babies), är inte även det skivor som bör uppmärksammas?
Klart det är så men det hela handlar inte helt om det är en bra skiva eller ej. Det mesta handlar om alla minnen kring skivan och i vilken tidpunkt den kom.
När man var 16 år och var på festival så var det givet att man skulle se Backyard Babies spela och att man skulle vråla med i de flesta texterna (vilket man ju fortfarande gör).
Nu några år senare så kan jag lyssna på Stockholm Syndrome och komma ihåg alla minnen man hade (faktum är att jag inte ens behöver lyssna, det räcker med att titta på omslaget) men den känslan finns inte på de senare skivorna.
Det senaste alstret Backyard Babies är kanske inte lika bra men likväl en riktigt bra skiva som jag lyssnat mycket på. Jag tror inte att jag kommer säga "milde, detta tar mig tillbaka!" om 3-4 år men jag kan nog tänka mig att jag gör det med Stockholm Syndrome. Men det handlar om minnen och om rätt tillfällen för att en skiva ska pratas om ett par år senare. Jag är dock helt övertygad om att generationen efter mig som precis har upptäckt Backyard Babies kommer att reagera som jag gjorde när jag var 16 år. Förhoppningsvis i alla fall, man vet ju aldrig säkert.

Sen kanske man bara är envis och bestämt sig för att "de äldre skivorna var minsann bäst" och inte ger nya skivor en lika stor chans eller att man helt enkelt inte hungrar efter ett och samma band flera år i sträck. Det finns många om i detta sammanhanget också så det finns väl egentligen inget direkt svar på varför man bemöter skivor på ett visst sätt men det är min tolkning i alla fall så det är absolut inga pekpinnar involverade utan ni får gärna säga till om ni tycker att jag har fel =)



Gårdagens spelning

Återigen var det spelning med X Point Enemy, denna gången var vi ute efter att erövra Ystad!
Huruvida vi lyckades kan väl ifrågasättas men kul var det i alla fall.
Även denna gången så vi fick vi gå på sist, till vår förtret (det är inte så himla roligt att bara sitta och vänta) men spelningen gick ganska bra. Akustiken var dock inte den bästa och man fick hålla sig på en och samma plats om man ville ha bra medhörning med de andra . Men jag gillar inte att bara stå och glo så när det var lite lättare partier så fick man ösa på så gott det går!
Vet ej om det var någon som tog bilder men ifall jag kommer över några så lägger jag upp dom här på momangen!

De nya låtarna börjar verkligen sitta och nu är vi nog tillräckligt inrepade inför promotioninspelningen som vi strax ska påbörja. Sedan väntar lite mer spelningar runtom i landet och en fullängdare.

Så ja, detta året får bli det året jag blir rockstjärna så det gäller att satsa fullt ut! Allt eller inget med andra ord!


/Richie Royale

Konsertbilder från spelningen i Hässleholm

Var ett tag sen jag skrev något nu, inte för att det har stått helt stilla utan för att jag helt enkelt inte hunnit ta mig tid att skriva ner mina anteckningar här och hålla er uppdaterade. Fy på mig, jag vet.

Vi (X Point Enemy) spelade ju på Markan i Hässleholm den 31 Januari som jag nämnt tidigare och det var två stycken fotografer på plats. Både hörde av sig kort efteråt om att de hade bilder på oss och de såg väldigt bra ut måste jag säga. Att man själv kanske inte såg så glamorös ut är ju inte fotografernas fel =)
Den ena fotografen hade dessvärre lagt upp sina bilder på en sajt på nätet och jag var tvungen att prata med hans chef om att få använda några av bilderna och det var absolut inga problem, så länge jag betalade 350:- per bild. Jag tackade nej till detta och ni får nöja er med en länk till dom bilderna:

http://www.festivalphoto.net/index.php?curPage=12&concertID=6106

Men vänta lite, det var ju en fotograf till. Var hon likadan, ville hon också ha betalt?
Nej, där hade jag lite tur och jag fick svaret att vi fick använda bilderna på myspacen och på vår hemsida om vi inte ändrade någonting på dom och gjorde det klart att det var hon som ägde copyrighten.
Jag lägger upp några och eftersom det faktiskt är min blogg så tar jag mest på mig själv, förstås!

                                             
Copyright © Minna Nilsson


Vill ni se fler foton som Minna har tagit så gå in på:

 http://www.flickr.com/photos/minnanilsson/sets/72157613644980040/

finns några fler på oss och på andra band som spelade den kvällen och från andra events!

Bloglovin'

Nu har jag lagt till min blogg på bloglovin' , du kan följa den därifrån genom att
klicka här eller på ikonen ute i menyn =)

Svensk mentalitet?

Det är många som känner igen sig i detta, hoppas och tror jag i alla fall.
Man bestämmer sig för att gå och handla lite lagom oskyldigt. Behöver inte vara så mycket man ska handla, kanske bara mjölk och bröd eller kanske lördagsgodis inför en filmkväll med kompisar eller sin respektive.
Man tar en kundkorg och letar upp det man skulle ha plus annat för man kommer alltid på att exempelvis smöret snart är slut så det är bättre att ta det säkra före det osäkra!
Sedan så träffar man någon bekant i affären och börjar prata lite skit om diverse saker och avslutar med ett "Vi ses" eller "Du får ha det så bra".

Inget fel alls med detta, tvärtom så tycker jag det är trevligt att få småprata lite så att handlandet inte nödvändigtvis blir så gravallvarligt. Problemet åtminstone jag har är om man stöter på samma person en gång till. Man säger det inte högt men möts ögonen en gång till så blir hela situationen väldigt pinsam i och med att man redan sagt farväl. Likadant om man ska ställa sig i kö och personen i fråga står längst bak i en, då brukar jag välja en annan.

Frågan är väl bara varför man gör så? Jag trodde länge att jag var ensam om detta lite konstiga beteende men allt eftersom jag pratat med andra om det så känner de igen sig och gör likadant.

Kan ju även vara den där svenska mentalitet som ju ändå är vida känd. Alla som sett Hipp!Hipp! vet vad jag pratar om;

Vågar inte säga till om någon tränger sig före i kön, tittar i nyckelhålet för att vara säker på att man inte möter någon i trappuppgången osv. Jävligt roligt men dessvärre sant, vi är försiktiga av oss av någon anledning.


RSS 2.0