Hjälp sökes!

Jag fattar inte, jag kan gå en hel dag och lyssna på högenergisk hårdrock för att sedan skriva ett riff i likadan anda och verkligen känna mig nöjd med mig själv.

Sedan sätter jag mig vid datorn och lyssnar på Amy Macdonald (kvittar vilken låt) och jag inser att jag aldrig kommer att kunna skriva så bra låtar som henne trots att hon använder sig av högst 4 ackord och jag minst 10 plus att jag använder dist.
Vad är hemligheten egentligen? Jag har förvisso redan gått igenom detta en gång om hennes briljans men jag kan verkligen INTE klura ut vad det är som får mig att bara vilja fortsätta lyssna på henne vilket humör jag än är på.

Ni får hjälpa mig här, någon som har ett bra svar?


Paintball och Captain Morgan på burk

Milde, vem kunde ana att denna helgen skulle bli såhär satans rolig? Inte jag i alla fall.

Jag, Alex och Anders åkte hem till Robin i fredags och iom vi kom så pass sent (strax efter 8 på kvällen) så var det inte mycket att göra utan vi hoppade direkt ner i deras spa och drack oss berusade och lyssnade på våra nya låtar några gånger för att sedan avhandla både Motörheads och Backyard Babies senaste skivsläpp. Mycket trevligt!

Dagen därpå så var det en hel del Guitarhero och paintball som gällde på dagen och sedan skulle vi in till Köpenhamn för att gå på konsert. Det var första gången jag spelat paintball och det var sjukt roligt! Jag misstänker att jag blev den som blev träffad flest gånger men det är skit samma, en nyttig upplevelse  

Vi hade blivit uppskrivna på gästlistan på The Rock så vi kom in gratis och ungefär 1 minut senare så sitter alla och avnjuter en stadig rom och cola.
Sedan följer två band som öppnar för huvudattraktionen Starrats (http://www.myspace.com/starratsdk). Nu minns jag självklart inte namnet på de andra banden (vilket väl säger rätt så mycket om vad jag tyckte) men det är egentligen skit samma.
Starrats spelade en slags hårdrock som jag verkligen har lätt att ta åt mig, lite i samma stuk som Bullets & Octane och Brides Of Destruction. Ni får själva ta reda på hur dessa två band låter, lite utmaning ska det vara!
Låtarna i sig var helt ok, men det var scenshowen som lyfte allting ett par snäpp. En sångare med otrolig scennärvaro och karisma + fyrverkerier på scen är alltid ett plus!

Efter spelningen så blev det en hel drickande och vi var inte hemma igen förrens halv 8 på morgonen och då var man mer än lite trött i kroppen, men det var det värt!


Nu är man tillbaka i lägenheten och verkligheten har tagit ner en på Jorden igen då jag sitter och ska slänga sopor, städa och tvätta kläder. Jippie

Varför har inte vi i Sverige Captain Morgan på burk? Det var det mest geniala jag någonsin upplevt


Solsken, världens billigaste nöje

Milde himmel vad det är fint väder! Brukar inte vara så glad i att vara ute och gå men nu var det en ren fröjd minsann och dar. Följde med Nicole när hon skulle med bussen och så handlade jag lite på hemvägen.
Jag valde dock att gå några omvägar just för att ta vara på tillfället och det fina vädret. Hoppas detta håller i sig resten av sommaren.

Idag så ska det tas bilder med X Point, ska bli intressant. Har varit med i tidningen några gånger förr men nu känns det lite mer allvarligt. Mest för att vi nu är äldre och det känns som att folk äntligen har börjat inse vår storhet men också för att man börjat inse hur viktigt det är med det visuella.
Jag har inga problem med att gå ut på stan i en gammal Mötley Crüe t-shirt, mysbyxor och ofixad frisyr men när det ska förevigas (på foto eller film) så måste jag göra mig själv iordning för jag kan inte titta på bilder på mig själv där jag ser ut som en nyvaken björn.
Jag ska diska nu är det tänkt och sedan välja ut vad jag ska ha på mig under fotosessionen men det löser sig alltid!

Nya erfarenheter

Jag håller nog på att bli galen. Jag finner ett visst nöje med att städa och diska!

Idag så skulle Nicole iväg och vi insåg att enda sättet att få bukt med vårt smutstvättsinferno var om jag tvättade. Var ett tag sen jag gjorde det då jag och Nicole kommit överens om att om hon sköter tvätten så fixar jag disken, som har funkat väldigt bra.

Nu har ju jag inget arbete men hon har fortfarande sin skola och annat att sköta så då är det bara till att bita i det sura äpplet och hugga in! Rena kläder är ju ett måste, hur man än vrider och vänder på det.

När jag kört in den första laddningen så tänkte jag "jag ska byta tvätt om en timme, då hinner jag ju diska och städa lite under den tiden" och så var det igång.

Nu är köket färdigt men resten av lägenheten återstår, har även en tid hemma hos Anders att passa. Han ville komma upp ordentligt så jag ska hem och väcka honom vid 3, han måste också tvätta idag tydligen

Samma bild men å andra sidan så ser det likadant ut också!


Äntligen klart!

Det är med en otrolig stolthet och glädje som jag nu kan meddela att...

DE NYA LÅTARNA ÄR FÄRDIGA!

Satan i gatan dessutom hur jävla bra de låter, nu känns det verkligen som att alla timmar hemma hos Rickard, alla koppar kaffe och de 200 lyssningarna på  samma låt i ett sträck (nästan) var värt det. Jag kan utan problem sätta en, eller båda, låtarna på samma samlingsskiva som Backyard Babies, Buckcherry, Velvet Revolver osv utan att behöva skämmas. Detta är ta mig fan i samma liga!

Vi ska dock vänta lite med att lägga ut dom på vår myspace tills det att vi kan uppdatera den med en annan layout och nya bilder. Ingen mening att bara ändra lite, lika bra att slå på stort på en gång

Piratebaydomen - rätt eller fel?

Jag önskar att jag var mer insatt i Piratebayrättegången, jag vet inte om jag tycker deras dom var för hård eller om det är rätt. Fildelningen i det stora hela har hjälpt artister mycket mer än vad de egentligen tror (detta är tom. bevisat). Skivförsäljningen har gradvis ökat men det som verkligen har ökat är efterfrågan på konserter och det är ju där artisterna tjänar pengar så det känns som att det börjat ta ut sin rätt. Läste någonstans att nedladdningsprocenten hade minskat med nästan 50% i Sverige efter det att både Ipredlagen stiftades och att Piratebaygrundarna ställdes inför rätta.
Ska man vara glad eller ledsen för detta? Jag kan själv medge att jag också laddat ner i mina dagar men inte i stora mängder.

Jag hoppas bara som många andra att något vettigt kommer ut av allt detta.
Vad tycker ni?


Farbror Vattenmelon och diverse

Träning, repning, städning och Robinson. Dessa är nyckelorden för gårdagen, åtminstone för min del.
Vaknar vid 10 på morgonen för att inse att jag försovit mig, ska hem till min mor och hämta lite saker och träna så det är inget att be för utan bara till att köra direkt. Väl där så ser jag att de kommit väldigt långt, hon och Johan, med huset och att det verkligen börjar arta sig. I och med att det ändå tar en halvtimme att köra dit så lånade jag återigen morsans löpmaskin och sprang 8 kilometer. Hade jag inte fått håll kanske jag hade kunnat köra en mil som målet var.
Efter det så var det repning som gällde och det gick bra idag, ordentliga öronproppar och ett glatt humör gjorde det mindre smärtfritt än vad jag väntat
Efter 4 timmars repning packade vi ihop och bestämde att vi skulle försöka göra klart skivan idag helt och hållet och kanske jamma lite (minus Robbin, han behövde åka hem). Med andra ord kan denna dagen OCKSÅ  anses som räddad.

Ha ha, jag älskar Varan-TV, nostalgi!


råkk n råll terapi

Det är svårt att försöka vara alla till lags och fixa/trixa så att två olika parter blir nöjda.
Satt i förrgår hemma hos Rickard och fixade med The devil within i närapå 12 timmar och när vi trodde att det var bra så får man omdömet "jag tycker det låter dansband, var är gitarrerna och var är all botten?". Det var inte särdeles roligt att höra.
Efter detta så fick Rickard ändra lite på ljudet så att mer botten kom fram tills det att Anders blev nöjd.
Igår så var jag hemma hos Rickard ytterligare några timmar för att vi skulle ta oss an Worm's eye view vilket var mycket lättare. När jag sedan svänger inom Alex och spelar upp låtarna så blir omdömet "det saknar klös, vill ha mer riv".

Jag försökte, dock utan att kanske lyckas, förklara att det är svårt att veta vad två personer menar när de både vill ha två olika sorters ljud. Det verkar så i alla fall, det är därför det känns motigt när alla undrar "varför är inte skivan klar?" och man säger att det tar längre tid än vad man hoppats på för man försöker att göra det perfekt i ens egna öron.

Idag så ska vi intervjuas och då ska vi spela upp låtarna för första gången (på ett ungefär) för någon utomstående och jag hoppas att någon kan försöka ge en lite cred för att man ändå ägnat närapå 20 timmar på att få det så bra som möjligt!

Varför kan inte jag få en signaturbastopp?


Trött i öronen

Bra dag på sätt och vis, har varit hemma hos Rickard och lyssnat på våra nya låtar hela dagen. Nästan i alla fall, cirka 12 timmar. Skälet till detta är inte enbart att jag tycker de är så pass bra utan att vi skulle göra slutmixen på båda låtarna var det tänkt men vi sprang på flera hinder och smågrejer så det blev att bara en låt blev klar.

SUCK

Morgondagen blir nog inte mycket bättre, ska besiktiga bilen och göra klart den andra låten är det tänkt. Hoppas fan att det blir bra, både med bilen och låten. Orkar inte lyssna på den 60 gånger till utan att det blir färdigt.
Amy Macdonald är fortfarande den enda artisten som får mig riktigt lugn, konstigt.

Scrubs

Kom precis hem från Ica, handlade lite grejer till mig och Nicole som vi ska förtära nu under veckan som kommer, och påbörjar skapandet av min middag. Ska äta vegebullar med kokt potatis, morötter, ärtor och en klick lingonsylt. Ibland är livet riktigt gött!

Sedan sätter jag mig framför tv'n och hoppas på att det ska vara något bra, förhoppningsvis Simpsons då det aldrig slår fel. Men denna gången drog jag en riktig nitlott då jag snabbt inser att det "bästa" på tv just då var Scrubs.

Jag avskyr Scrubs.

Allting med den serien gör mig bara arg. Skämten (eller försöken till skämt), handlingen, karaktärerna men framförallt att folk tydligen tycker att det är roligt, på allvar.

Jag har inget emot att andra tycker att det är så himla roligt då jag redan insett att min högre stående humor (jag tycker ju min humor är bra) är alldeles för svår för andra individer att förstå och klara av.

Suck, mitt te väntar och jag orkar inte sitta och babbla om dåliga serier. Chip chip

Städresultat

Några timmar och ett par raster senare så har jag och Nicole beslutat oss för att call it a day angående vår städning och nedan ser ni resultatet! Imorgon ska vi ta itu med sov- och vardagsrummet men det ska inte ta alltför lång tid!






Nu är äntligen replokalen invigd!

Äntligen en ny replokal och precis som förväntat så var den mycket bättre än den gamla. Dessvärre så hade varken jag eller Alex med oss ordentliga öronproppar så det blev klassiska gula skumgummiproppar för min del och papper för Alex. Jag HATAR skumgummiproppar för de tar bort all bas och man måste ta ut dom lite för att det ska låta någorlunda bra och då utsätter man bara öronen för fara. Nästa gång ska jag ta med mina gamla som är köpta på apoteket och gjorda för just musik!

Repningen i sig varade från 16.00 till 21.00 (hade några pauser förstås) och det känns verkligen som att man bara utvecklas mer och mer för varje gång vi repar och vi får mycket mer gjort även om det bara blir en repning i veckan. Man blir mer fokuserad eftersom man bara har den dagen i veckan.


Idag är det städdag för imorgon kommer det en spekulant på lägenheten och löser sig allt som jag vill så kan hon flytta in tidigare här så att jag slipper betala extra hyror, så roligt är det faktiskt inte.
Det kommer bli en hel del stopp här och många koppar te känner jag på mig

Ångestfri

Söndag morgon, eller åtminstone tidigt på söndagen för min del. Suck, det är söndag i alla fall!
Det är nu det är meningen att man ska ha ångest för allt allvar man försummat och istället festat med polarna. Jag har gjort allt detta men jag har faktiskt ingen ångest alls, vilket faktiskt är väldigt skönt. Var på en klassisk husfest i torsdags och träffade det vanliga folket där det väl blev lite mer att dricka än vad jag planerat men det var väldigt kul!
Dagen därpå så hade jag bestämt att åka hem till min mor i Vilshult och bada tunna och dricka whiskey, vilket ju är en av mina guilty pleasures här i livet. Så blev det också och det är alltid trevligt att åka dit, är ett bra ställe för en person att bara åka iväg och få koppla av. Det har med andra ord blivit lite av en fristad för min del
Igår så vaknade jag upp i Vilshult och testa då på min mors löparband och efter en timme så kände jag att jag hade sprungit tillräckligt, en mil fick räcka. Sedan bar det av mot Nicole's föräldrahem i Bjäraryd och där fick jag äta påskmat och umgås med Nicole's familj vilket alltid är trevligt! Jag och Nicole åkte hem runt 22-tiden där dagen avslutades med två avsnitt av Prison Break, som vi inte har sett på hur länge som helst. Väldigt konstigt då det nog kan vara världens bästa serie!

Idag och imorgon ska vi repa och då får vi äntligen prova den nya replokalen så detta kan nog bli en intressant dag detta också!


Smygreklam

Fick ett meddelande på vår allas favoritcommunity (nåja) Facebook av en kompis för några timmar sedan där han berättade att han hade namngett X Point Enemy och rekommenderade oss i sin blogg och jag lovade att läsa hans inlägg så fort jag och Nicole kommit hem från vår promenad i lilla Sölvesborg.

Döm av min förvåning när jag läst att Alexander (som han heter) skrivit att han väntar med iver på våra nya låtar och att 3 stycken av våra gamla alster är låtar som han lyssnar på varje dag. Faktum är att jag blev väldigt smickrad, detta trots att jag redan vet om att vi är bra. Men det är ju faktiskt alltid roligt med positiv feedback, mer sån't!

Här kan ni själva läsa och låta er hänföras av Alex skrivkonst (åtminstone JAG tycker om att läsa hans tankar och funderingar, alltså bör ni också göra det). Det är i slutet, men som de säger den som väntar på något gott...

Endorfiner och flyttlådor

Detta har varit en väldigt konstig dag av någon anledning.
Startade dagen som vanligt med att äta frukost (allbranflingor med mjölk, 4 knäckebröd med salami och avslutningsvis en kopp te, mig gilla!) och sedan bar det av till jobbet.
När det var dags att gå hem så kom jag på att jag skulle hjälpa Anders med att flytta lite bråte från hans lägenhet till hans källarförråd och man håller vad man lovar så när jag skulle åka hem till honom så får han skjutsa mig på sitt cykelstyre (var nog 10 år sen jag åkte på styret så lite nostalgi har man fått genomlida idag).
När vi burit ner lådorna så begav vi oss till replokalen för att hämta Anders förstärkare och bar upp den till hans lägenhet så att han kan öva hemma. Vid det här laget var jag helt slut och ville bara hem.
Väl hemma så beslutade jag mig för att tillaga min middag  (grytbitar med kokt potatis, morötter och paprika. Återigen, mig gilla!) och nu sitter jag här med en enda tanke:

Jag mår dåligt av att inte ha styrketränat ordentligt på två veckor!

Läste någonstans att kroppen utsöndrar endorfiner när man motionerar (även vid sex, förälskelse och akupunktur) och att det är vanligt att folk blir träningsberoende just eftersom de söker endorfinkicken. Så illa är det inte men jag tycker inte om att inte träna på länge då jag känner mig lat. Men men, ska till mina föräldrar i helgen och då tänkte jag låna deras löpband en timme så jag får ta igen det lite!

Skivtips: Smash Mouth - All star smash hits. Så jävla bra!



Kickin' ass on the wild side

Det har varit lite dåligt med skrivandet den senaste tiden och jag kan inte riktigt förklara varför, förutom att det inte har hänt något särdeles intressant den senaste tiden. Inget utöver det vanliga åtminstone.

Igår var dock en rätt intressant dag! Var hemma hos vår inspelningsgubbe Rickard Gerthsson (http://interfearingsounds.com/) och lyssnade på de nya låtarna och det lät sjukt bra, jag fattar inte hur man kan få ett så pass bra ljud så pass enkelt. Men nu när både vi i bandet har bättre utrustning och Rickard blivit mycket bättre på att spela in så kan det ju inte gå fel!
Vi hade dock synpunkter på vissa saker, så som att höja min bas och lite andra nivåskillnader men det är inget som borde ta allt för lång tid, jag och Anders ska dit på måndag och titta till igen och Anders ska få lägga om en kör som han var missnöjd med.
När vi gnällt färdigt så åkte vi hem till Anders och tittade (efter många om och men) på en Velvet Revolverdvd som jag tagit med mig och vi konstaterade allihopa att, ja detta var ju rock n roll på rätt hög nivå!
Jag var grymt sugen på whiskey igår men eftersom jag var designated driver så fick jag avstå, rätt och slätt. Ikväll kommer jag nog ta mig en liten luring, annars är det banne mig inte helg.

Suck, jag vill bli rockstjärna nu och slippa behöva tänka på när nästa spelning blir och ha folk runt omkring mig som fixar allt sådant till mig. Förhoppningsvis så kommer rätt person att höra vår fullängdare och hjälpa oss på vägen, man kan ju alltid hoppas!

Ha ha, världens roligaste youtubeklipp! "Det var fan vad det var mycket hästar ute idag"


RSS 2.0