Oasis

Nåddes igår av nyheten att Oasis har splittrats och jag är egentligen inte förvånad.

Dock trodde jag inte att det skulle hända nu, snarare för några år sedan när de släppte Don't believe the truth 2005.

Dessutom tycker jag väl att de gör rätt, på sätt och vis. Det finns nog inte mer att ge för det bandet, de har haft sin storhetstid och det är lika bra att lägga ner innan de bara skämt ut sig.
Men det är samtidigt tråkigt, för det är ett band som för min del har betytt väldigt mycket och deras skivor har snurrat en hel del i skivspelaren där hemma.

Dessutom är det en aning typiskt att det ska hända nu då jag och Nicole pratade om att det hade varit kul att se dom live någon gång. Ännu en plan som gick åt helvete, kattsingen med!

Some might say

Stop crying your heart out


The God that failed!

Jag kan, utan att tveka en sekund, kalla mig för agnostiker. En agnostiker är en person som anser att det inte är möjligt att veta om det finns någon gud eller inte.

Jag har läst om diverse religioner såsom Kristendom, Judendom, Buddhism, Hinduism osv och varje gång så får jag samma resultat på frågan huruvida "min" Gud finns i någon av dessa religioner. Svaret är nej, det gör jag inte!

"Jag varken tror eller inte tror på Gud."


Fick veta för ett litet tag sen att en före detta arbetskamrat dog inatt. Han hade drabbats av en hjärntumör och enligt hans religion (nu är jag inte säker på vilken så jag ska inte ge några felaktiga uppgifter) så fick han operera bort den men det var totalt förbjudet att gå på några efterbehandlingar, så som cellgifter eller sjukgymnastik. Jag brukar säga ungefär såhär: har du en korg full med äpplen och ett av dom ruttnar så räcker det inte att bara plocka bort det så är problemet ur världen, du måste titta om det är fler som har skadats.
Kanske inte den bästa jämförelsen men det är den enda jag kan komma på som sammanfattar vad jag känner just nu.
När jag fick nyheten så blev jag inte ledsen då jag inte kände honom så väl men jag fick en ofantlig klump i magen, att en religion kan hjärntvätta en person så pass mycket att tro att allt blir bra bara de följer sin religions föreskrifter.

Personen i fråga hade fru och barn som nu kommer att växa upp utan sin pappa och därför bryr jag mig inte om någon tar illa upp av detta. Jag respekterar folk som har något att tro på men jag kommer aldrig att gå på det.

Låten/videon jag väljer att lägga upp är The God that failed med Metallica då jag anser att den beskriver hur jag känner just nu väldigt bra. Att jag dessutom vet att James Hetfield (sång/gitarr) mor tillhörde Kristen vetenskap och dog av cancer för att hon vägrade att ta emot medicin eller genomgå några behandlingar.


Farväl Onkel Kånkel

Jag har väl aldrig varit ett stort fan av Onkel Kånkel men det är aldrig kul att höra när artister går bort i förtid.
Åtminstone inte när det gäller artister man uppskattat någorlunda!

Som sagt, jag anser inte att bandet var några genier på något sätt men jag hade ljugit om jag sagt att jag aldrig tyckt att de var roliga. Allvarligt talat, det är ju det allting gick ut på, att det bara var på skoj!

Håkan Florås var väl inget geni men jag anser ändå att han förtjänar lite cred ändå. Därför postar jag en av de låtarna jag skrattat mest åt under de stunder då jag faktiskt har lyssnat på Onkel Kånkel, Sveriges ledande band inom könsrocken!



RIP Håkan Florås

I'm going for a walk

Mycket promenerande på sista tiden. Har gjort det till en vana att promenera en halvtimme innan frukost och sedan en halvtimme till senare på kvällen.
Idag blev det lite mer då jag bestämde att jag skulle få upp Anders i någorlunda vettig tid (han jobbar natt) så jag väckte honom vid 15.00 och så tittade vi först lite på Simpsons och sedan bar det av! Det var tänkt att vi skulle besöka Alex i hans stuga men han var inte där så vi beslutade oss för att bara gå dit och se hur mycket som har förändrats sen sist och sedan gå tillbaka. Lagom kul kanske men det blev en runda på 40 minuter i alla fall.

Vet inte varför men det är väldigt skönt att promenera, om det så är ensam eller med någon. Man rensar tankarna och det känns bra när man kommer hem för att man inte bara suttit inne och glott på tv eller annat.
Synd att jag inte hade denna disciplinen förr, jogga ena dagen och promenera den andra. Då hade jag kanske inte haft så dålig kondis som jag har nu, suck. Får hoppas att den jag har orkar hela vägen i Stockholm bara =)

Något helt annat

För att inte verka allt för negativ så ber jag er som tog illa upp av mitt förra inlägg titta på detta istället, på tal om något helt annat =)



Like a virgin

Madonna, över 50 år fyllda och ständigt igång med flera olika projekt. Gäller det inte musik så kanske det är film, litteratur eller något annat som på något sätt kan främja hennes stjärnstatus.

Jag hatar Madonna.

Jag ser verkligen inte alls det som många andra verkar se. "Det finns ingen som henne", "hon är så unik".

Vad är det som är himla bra?

Förvisso ställde jag en liknande fråga (inte här men för folk i min närhet) om Michael Jackson då även han är en artist som går under samma fack, enligt mig, som Madonna.

Nämligen som överskattad.

Det är en sak att hon ska komma till Sverige och uppträda, det kanske är roligt  för dom som nu tycker det, ingen är perfekt. Men måste verkligen ett helt land få hysteri och stanna upp bara för den sakens skull? Tror inte jag har kunnat lyssna på radion en enda gång denna helgen utan att bli påmind om hennes närvaro på svensk mark.

Tack! Jag höll på att glömma, ni sa det bara för 12 sekunder sen. Mitt guldfiskminne gör sig väldigt gällande så det är tur att folk är noga med att understryka hur viktigt det är att jag vet detta.

Boktips, hjälp sökes!

Nu är snart Den hemlige kocken utläst och det är lika bra att jag utlyser ett boktips i tid så att man inte sitter där sysslolös och bara petar sig i naveln.

Så, vad rekommenderar ni?

Den hemliga kocken

Ja, då har man läst ut Scar Tissue och då var det inte mycket att be för, bara att påbörja en ny bok när man har flödet uppe.
Denna gången blev det Den hemliga kocken, boken som nog de flesta läst eller åtminstone har hört talas om.
Jag är väldigt intresserad av nyttig kost så detta tror jag kan bli en väldigt intressant läsning. Har hunnit läsa halva nu på två dagar och redan har min vanliga inköpslista decimerats en hel del. Man äter tydligen inte så nyttigt som man ville tro verkar det som. Men men, när man är klar med denna så kanske man har blivit aningen klokare!


RSS 2.0