Recension i Sweden Rock Magazine

Satt i biblioteket i förrgår och läste det senaste numret av Sweden Rock Magazine (den kommer dit några dagar före man kan köpa den i någon affär) och efter att ha skumläst tidningen och betat av artiklar om både Mustasch och Rammstein (de ÄR sjukt dåliga men jag kunde inte låta bli) så kommer jag till recensionsdelen för demoskivor och döm av min förvåning när jag ser att vår senaste demo minsann har blivit recenserad!

Jag blev ännu gladare när jag insåg att det var en väldigt positiv recension med ord som "X Point enemy har en näst intill helt perfelt ljudbild" och att recensionen började med frågan "varför har inte detta bandet skivkontrakt?". Ja du, det undrar jag också!

Därför uppmanar jag er att köpa/stjäla/låna det senaste numret av SRM och läsa vår recension =)

 


I'm on a train

Det finns flera alternativ man kan välja mellan om man vill förflytta sig från en punkt till en annan.
Du kan åka bil, cykla flyga, promenera (min favorit) osv.
Du kan även välja att ta tåget som är det tillvägagångssätt jag till det yttersta försöker att undvika när jag ska ut och resa.

Du går ombord och har du tur så behöver du inte sitta vid någon sur tant, illaluktande gubbe eller någon annan individ som på något sätt gör din resa närapå outhärdlig.

Min resa till Stockholm gick dock smärtfritt, hade precis gjort vid min tuppkam och inhandlat Marilyn Mansons självbiografi Den långa vägen ut ur Helvetet så jag visste att ingen skulle våga irritera mig, tack och lov!
Men hemresan var dock av den värre sorten. Bredvid mig sitter en gubbe som inte drar sig för att ta mer plats än nödvändigt (han var inte tjock, han ville nog bara gör det klart för mig att han önskade att jag satt någon annanstans).
Snett framför mig sitter en tjej med en väldigt nasal röst som satt och läste igenom sin pojkväns mobil och ville i närmare två timmar veta vilka de olika tjejerna var som han hade sms:at med för att sedan kasta några oroliga blickar åt mitt håll (förmodligen på grund av min bok). Bakom mig satt en småbarnsfamilj där det yngsta barnet roade sig med att sjunga refrängen i låten Min lilla Ponny tills det att hennes mamma bad henne att var tyst.
Lyckligtvis så somnade jag någonstans mellan min lilla ponny hääääst och "vem är detta? Varför skriver du puss till henne" och vaknade precis innan jag skulle hoppa av i Hässleholm.

Jepp, nästa gång funderar jag på att gå istället eller något mer humant!


Friends and traitors, Raised Fists nya pärla

Har sett Raised Fist live två gånger (på KB för några år sedan och på West Coast Riot nu i somras) och båda gångerna har de levererat stenhård hardcore och lämnat en knockad över hur bra ett aggressivt band faktiskt kan vara!
Redan i somras pratades det om att de skulle spela in nytt och de lovade att skivan skulle vara klar innan året är slut och de höll även vad de lovade, tack för det!
Förra skivan Sound of the republic var hur bra som helst och strået tyngre än den förra plattan Dedication. Jag har inte hört alla de nya låtarna från den senaste skivan Veil of ignorance men de låtarna jag har hört har inte gjort mig besviken och precis som väntat så låter det tyngre även denna gång.

Laddar här upp deras senaste singel Friends and traitors, varsågoda!


Jag saknar Pantera

Har pratat om det tidigare men jag älskar att återupptäcka band som man lyssnat mycket på förr i tiden!

Denna gång var det Pantera som stod på listan att åter lyssnas frenetiskt på. Ägnade stora delar av högstadiet att lyssna på dom, Guns N' Roses, Mötley Crüe och (förstås, vad trodde ni?) Metallica. Dock var det Metallica som var bäst enligt den stora massan och då ansågs alla andra band som skitdåliga och tramsiga. Jag tror tom det var folk som sa att Pantera bara snodde från Metallica och cashade in från deras berömmelse. Jag älskar när folk säger sån't och inte är pålästa, då båda banden skapades samma år.

Personligen håller jag Pantera som det bättre bandet av de två och det har jag alltid tyckt. Har alltid varit svag för deras sväng, tyngd och eviga användande av snyggt triggade trummor, brutala gitarrer och tajta partier. Något som inte förändrades och de blev inte heller förgubbade som ett annat band blev (inga namn nämnda).

Här kommer några av deras guldkorn, hoppas ni också kan ta glädje av Pantera!


RSS 2.0