West Coast Riot

Då var årets West Coast Riot avklarat och även detta året var en riktig höjdare!

Band jag såg i kronologisk ordning:

  • Gaslight Anthem - Mycket bra lirat. Kanske lite för tidigt på dagen för denna kvintettens lättlyssnade punkrock men ändå en mycket bra start! Hitsen avlöstes med bravur!
  • Suicidal Tendencies - Är inte helt inlyssnade på detta klassiska band men de hade lekstuga och framförde en väldigt underhållande konsert, bör nog kolla upp dom en gång till och se om det är min kopp te.
  • Living End - Australiens nästbästa band (ni vet nog vilka som är bäst) gjorde ett väldigt bra framförande, Chris Cheney är en riktig fena på guran och är väl medveten om detta då han tillåts briljera mellan låtarna. Mycket bra!
  • Sick Of It All - Dagens tyngsta (åtminstone distmässigt) band visade inga tecken på att de håller på att bli äldre utan röjde på ordentligt och avlöste kanonlåt efter kanonlåt. Gitarrljudet drog dock ner känslan lite, men annars så var det inte mycket att klaga på.
  • Gogol Bordello - Var tvungen att kolla upp detta bandet efter att flera i sällskapet sa att de nästan var det vassaste bandet på hela festivalen. Jag drog lite på smilbanden under konserten men bandets punk-möter-roms folkmusik föll mig inte i smaken, alls.
  • Raised Fist - Luleås stolthet har förärat mig en gång tidigare och det var en mäktig upplevelse. Då var det på en liten scen i Malmö där det verkligen var intensivt. Därför passar de inte så bra på en största scenen men frontmannen Alexander Hagman skojar friskt och underhåller publiken på ett ypperligt sätt.
  • Pennywise - Största skälet till att jag bestämde mig för att åka till WCR och gubbarna är på bra humör. Många "fuck yeah" och uppmaningar till publiken om att röja hårdare. Önskar att de kunde spela lite fler nya låtar bara men med låtar som Society, Fuck authority och Same old story så var det svårt att låta bli att komma ihåg varför man köpte biljetten!
  • Social Distortion - Har redan läst i vissa recensioner att detta var festivalens bästa spelning och att det var "magiskt". Jag håller med till viss del, men jag kan inte låta bli att störa mig på att det kändes förgubbat. Låtarna framfördes långsammare än på skiva och Mike Ness (hårdaste kisen på festivalen) sjunger förvisso bra men släpigt emellanåt. Men hur kan man låta bli att älska deras låtar? Sjukt bra avslutning på denna festival!
Sammanfattningsvis så var Social Distortion det proffsigaste bandet, Raised Fist röjde hårdast, The Living End var charmigast och Sick Of It All var hungrigast. Men bästa konserten på årets festival stod Pennywise för.

Nu återstår det bara att se om det blir en festival nästa år och vilka storheter som kommer då. Satt och funderade i min ensamhet på spårvagnen igår om vilka det finns kvar på listan av punkband man vill se. Men känner jag WCR så kommer de att slå mig med häpnad nästa år också!

AC/DC och 22 år fyllda

JA, jag var där och såg AC/DC och JA det var riktigt bra!

Har sett många band i mina dar, både yngre och äldre band men få har haft så pass mycket energi som AC/DC.
Hitsen avlöstes och energifaktorn var ständigt på topp. De nya låtarna gjorde sig väldigt bra, även om de inte har en chans mot topplåtar som Thunderstruck, Highway to hell eller Hells bells.

Det enda jag egentligen har att klaga på är det lite väl utdragna gitarrsolot Angus drar i mitten av Let there be rock som han drar ut i 15 minuter. Förvisso gjorde han det intressant, han sprang ut längs fram på scenen, hissades upp i ett podie och sprang sedan tillbaka. Men ändå, en kvart är i längsta laget för min del.


Var min födelsedag denna söndag också, 22 år fyllda. Ingen viktig ålder egentligen, bara ett streck närmare 30 känns det som. Var några som ringde och det tackar jag hjärtligt för. Som sagt, ni som glömde är jag inte sur på då ni har 80 försök till innan jag trillar av pinn. Men jag kommer inte att gratulera er när ni fyller år ;)


Ny X Point Enemymerch på ingång!

Idag påbörjade jag och Alex äntligen något som vi pratat om rätt så länge och det var att göra lite ny, rolig merchandise för X Point Enemy. Vi har nämligen tänkt att trycka hotpants, ska bli väldigt roligt att få dom tryckta. Hoppas intresset är stort, de kommer om inget annat att bli väldigt snygga.
Inga är ännu klara men om ni vill förhandsbeställa så säg bara till, vi har inte satt några priser ännu men det kommer inte att bli ett blodigt pris =)

Trycket vi ska ha på våra hotpants, minus texten under bandnamnet

Fotboll och Joan Jett

Sveriges U-21landslag överraskade mig en hel del idag, trodde inte att det kunde vara så högt tempo på den nivån. Andra saker som förvånade var hur pass säkra alla spelare var och hur samspelta de var tillsammans, något som jag saknar i det "riktiga" landslaget. Nu är det ju två helt skilda nivåer, men samspelthet är något som är mycket viktigare än teknik och tempo, enligt mig.

Ska strax gå till replokalen och jamma lite med Anders, innan dess så ska jag dricka lite te med Nicole. Just nu så går Parlamentet på fyran (jag har inte orkat byta kanal) och det blir bara mer och mer uppenbart hur tråkig jag tycker Björn Gustafsson är. Jävla överskattad pajas utan någon som helst komisk karaktär. Fy fan!

Nej, det var mycket bättre att titta på fotbollen, den gjorde en glad i alla fall!

Joan Jett är min idol just nu, har en personlig revival med både nya och gamla låtar just nu, bra skit! Att hon sen är snygg gör inte saken sämre =) Åtminstone för att vara 50 år gammal

Risighet

Har egentligen inget att skriva om idag, har varit en så'n där dag där verkligen ingenting verkar hända.
Har handlat, diskat, tittat på fotboll och varit ute och gått med Nicole (vilket alltid är trevligt) men detta är bara en så'n där dag som jag inte kommer att minnas när jag blir äldre.

Träffade Action och Emma på Ica och bytte några ord med honom om hans student och bal. Precis som väntat så hade han ungefär lika mycket minne från studenten som jag hade för några år sen dvs. några få segment =)

Det slog mig när jag pratade med dom hur jävla risig jag själv såg ut. Har inte orkat fixa till min tuppkam utan bar för ovanlighetens skull hatt och jag bar glasögon för jag tyckte att om jag bara ska vara ute en kort stund så behövs det inga linser. När jag sedan träffade detta muntra sällskap så ångrade jag det rätt så snabbt. Emma ser alltid bra ut oavsett tidpunkt och jag undrar om jag hade haft tålamodet att fixa till mig varje dag som hon nog gör. Det är lite eloge till dom som orkar det.

Sen är ju frågan varför man alltid träffar på tillfixade, fina människor när man alltid ser som risigast ut själv. Är det guds sätt att retas månne, att man verkligen ska fixa till sig innan man går ut?

Nattliga filmer

Ha ha, filmade Flea precis innan jag skulle gå och lägga mig och här är resultatet av mitt filmande!



Ifall någon undrar, såren han har vid öronen kommer från en allergisk reaktion han fick mot sitt torrfoder och han började att klia sig frenetiskt just vid öronen av någon anledning.

Min brors födelsedag

Igår så fyllde min bror 23 år och efter att ha försökt nå honom 5 gånger via telefon så gav jag upp. Jag antar att han körde en heldag med öl, musik och en hel del vänner (som sig bör).
Jag tänkte dock skriva här och gratulera honom så att det blir gjort på sätt och vis. Får ringa honom senare idag när hans dimma har lättat och jag själv har vaknat.

Så, som sagt, gratulerar Robert på din födelsedag! Hoppas den har varit mycket trevlig!

20 kilo kött

Jag vet inte riktigt hur man ska känna sig.

Nicole och jag har varit tillsammans i 3½ år och redan från början så var hon väldigt tydlig med att hon är inte äter kött. Visst, det rör ju inte mig i ryggen mer än att jag har lite svårare för mig om jag ska laga mat åt henne då jag inte är någon direkt hejare på vegetarisk kost. Jag älskar henne trots hennes brister =)

Nu idag så var jag hemma hos Anders föräldrar i Valje och hämtade hem 20 kg kött som jag inhandlade för två veckor sedan och det är inte förrens jag verkligen står i trappuppgången med en överfull papperspåse som jag inser;
"Är inte detta att verkligen köra upp det i ansiktet på henne?"

Dock blev hon inte sur utan var mest road över att jag nu kommer att få trycka i mig griskött hela sommaren och då är den, i mitt tycke, räddad!

Tack så mycket!

Tack alla underbara människor!
Alla ni som verkligen var pålästa och som tänkte till nu i helgen.

Alla ni som röstade på Piratpartiet, tack så mycket!

Har det verkligen gått så långt att folk tycker fildelning är mycket viktigare än, exempelvis miljön, arbetslösheten eller finanskrisen?

Men vad gör det att snart en fjärdedel av världens befolkning går utan jobb, bara man kan ladda ner den senaste Batmanfilmen helt gratis, mycket bättre!

Fler bilder från Stockholm

Ni läste rätt, nu kommer det fler bilder från vår spelning på Valla Värdshus i Haninge =)






Ge oss Sverige tillbaka!

Vem har tagit Sverige från första början? Sedermera, vem ägde det från första början? Jävla tramsparti


SRF och Robinson

Har idag fixat det sista inför Sweden Rock Festival. Alkohol, tält, stol och allt annat är inköpt så nu är det bara för mig att hämta biljett och köpa armband in till campingen sen så är allt kirrat.

Fick sjukaste samtalet under dagen.
Ansökte mest på skoj till Robinson för några veckor sen och idag så ringde dom och sa att de ville träffa mig personligen för de var intresserade av att veta vilken typ av människa jag är. Dessvärre så ville de göra det nu på onsdag i Malmö och jag var tvungen att säga att jag är på Sweden Rock då, så det lär nog inte bli något med det. De skulle dock höra av sig nästa vecka för att boka in ett nytt tillfälle.
Det hade faktiskt varit kul att få vara med i Robinson, även om jag tycker det är ett ganska så tramsigt program. Det hade dock varit kul att få komma härifrån och få lite semester

Nej, nu ska jag tillbaka till Boston Tea Party och imorgon försvinner jag till SRF. Vi ses/hörs på söndag!

RSS 2.0