Donnie Darko, a must see!

Vilken film alltså, jag tror jag har sett den 6 gånger men den är fortfarande lika bra som första gången!
Alla borde se Donnie Darko, helt galet bra.

Varför sitter ni här? Titta på filmen för tusan hundar!


X Point Enemy, en uppdatering för de nyfikna

Jag har lovat att vara lite mer aktiv här men det har varit lite svårt på sistone då jag äntligen har brutit min arbetslöshetsförbannelse (nej det är inget riktigt ord men det är långt!) och skaffat jobb som varar till mitten av juli, vilket är väldigt skönt.

Vad är då statusen angående skivan, vad finns det att rapportera? Dels att den är till 90% färdigmixad (är några småsaker som ska ändras, man är ju sin värsta kritiker) och att den låter hur bra som helst! Lyssnade igenom Rickards testmix idag två gånger för mig själv och det är enastående hur imponerad man kan bli av på sin egen musik och hur bra Rickard har lyckats få det att låta! Jag räknar med att skivan är HELT färdigmixad och mastrad inom en vecka sedan återstår tryck och att göra omslag osv.

Sedan kanske det är dags att göra följande statement som några har undrat över; Ja Robbin är ute ur bandet. Efter vår turné i februari så gick vi skilda vägar helt enkelt för att det på senaste tiden har spruckit mellan personkemin och att det inte längre var en hållbar situation.
Precis som förra gången så har vi hittat en ny trummis. Denna skinnplågande herre heter Patrik Vidigsson och kommer ifrån Markaryd och är i min bok som klippt och skuren för X Point Enemy. Vi har repat 6 gånger och han kan redan alla låtarna från skivan plus att vi har hunnit skriva två stycken nya låtar som låter helt enastående bra (sagt från en person som granskar sin egen konst väldigt ordentligt och oftast aldrig blir riktigt nöjd) som vi ska försöka spela in hemma hos Patrik nästa helg. Kommer bli väldigt spännande och blir det ok kvalité på inspelningen så är det inte omöjligt att de dyker upp på myspacen och spotify i det närmaste!

Jag vill verkligen repa nu!

2 år går fort, Velvet Revolver content

Idag är det på dagen 2 år sen Scott Weiland gick ut med att han hoppar av Velvet Revolver, det i mitt tycke bästa rock n' rollband som kommit de senaste 10, ja kanske till och med 15, åren.
Med en känsla för både melodier och riff som sätter sig på hjärnan och en sjuhelvetes attityd så kom de att bli ett av de största banden i världen på väldigt kort tid mycket tack vare att intresset för bandet blev stort i media och vissa låtar användes i stora filmer så som Hulk (Set me free), xXx: State Of The Union (Dirty little thing) och Fantastic Four (Come on come in).

Jag anser fortfarande att deras debutalbum Contraband är en av de bästa skivorna som någonsin har gjorts på många sätt och vis. Låtarna är klockrena, ljudet är helt magiskt och det går att lyssna från början till slut utan att behöva tänka på att hoppa över något spår. Så bra är den, faktiskt!

Det var därför som jag blev så jäkla arg och besviken när jag fick höra att Scott Weiland hade hoppat av (eller fått sparken, det skiftar beroende på vilken källa man använder sig av) för det kändes verkligen som att detta bandet hade mer att ge, att det fanns åtminstone en eller två album kvar att släppa. Man får väl vara glad för den tiden som har varit och hoppas på att de hittar en ny sångare snart, även om jag tror att det inte kommer att ske i den närmsta framtiden då Slash håller på att spela in ett soloalbum och Duff McKagan turnerar för fullt med sitt andra band Duff McKagans Loaded (rekommenderas starkt!).



RSS 2.0