Tål att tänkas på

11 minuter och 40 sekunder. Så lång/kort tid tar det mig att gå till jobbet, från det att jag stängt ytterdörren till att jag nått upp till omklädningsrummet. Detta kollade jag upp nu idag efter att i flera dagar ha läst och hört om diverse sätt man kan förbättra miljön enbart genom att ändra på lite småsaker i sin egen tillvaro, vilket jag tycker är bra. Bara för att man tänker på miljön innebär det INTE att man måste vara någon skäggig hippie som går runt med "Rädda en val, vägra äta kött" plakat och betalar halva lönen till Greenpeace. Det är inte den vägen JAG vill gå i alla fall.

Skälet till att jag tog tiden var för att det finns folk som bor exakt lika långt/kort ifrån jobbet men som ändå väljer att för bekvämlighetens skull ta bilen så att de kan spara de där viktiga 8 minuterna.

Jättebra, duktigt jobbat!

Det som retar gallfeber på mig är dock när nämnda personer (några av dom åtminstone) tycker att det tar så'n tid att skrapa bort frosten från bilrutan och att bensinen är så himlans dyr och ovanpå detta klaga på att ingen verkar bry sig att miljön går käpprätt åt helvete och att ingen bryr sig. Herregud.

Jag är ingen miljövän i det aspektet att jag alltid utför miljövänliga handlingar, jag köper take-awaykaffe ibland och tar bilen när jag ska handla, men jag skulle aldrig få för mig att ta bilen till jobbet. För det första sliter det bara extra på bilen och den förbrukar mer bensin och för det andra för att det inte är så pass mycket tid man tjänar egentligen.
Den största miljöboven vi har, och det förnekas av många men det börjar bli dags att öppna ögonen, är köttindustrin. Att äta vegetariskt en gång i veckan skadar faktiskt ingen (snarare tvärtom, är väldigt hälsosamt) och det gör en stor skillnad. Har en bekant, inga namn, som varit öppet emot vegetarisk kost och påpekat att kött minsann var det enda som gällde. När denne smakade på min vegetariska färs och spaghetti så lät det dock annorlunda, men jag valde att inget säga.
Att byta ut vanliga glödlampor mot lågenergilampor har i mitt fall visat sig vara väldigt lönsamt då jag inte bytt den jag har på ett år, vilket jag inte kan säga om de andra lamporna så när jag och Nicole flyttar så kommer jag att införskaffa fler, står högt upp på listan! Kan väl i samma veva påpeka att det även är bra för både miljön och din plånbok att stänga av all elektronik under natten då den inte används.

Suck, fan vad man kan låta gnällig när man är trött men jag har banne mig skäl till det. Jag vill inte gärna stämplas som hippie när man spelar i ett hårdrocksband men som titeln avslöjar, det finns några saker i det jag skrivit som tåls att tänka på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0